SAYI 217

BJK1“YASAKLAYIN ŞU NAYLON POŞETİ” 

Çevre kirliliğinin en büyük sebeplerinden olan naylon poşet kullanımı, dünya üzerinde hızla yasaklanırken, ülkemizde de ciddi adımlar atılması gerektiği bilimadamlarınca öngörülüyor. Özellikle pazar yerlerinde naylon poşet kullanımı yerine kağıda geçilmesi öneriliyor. Bu konuda gerek merkezi yönetim, gerekse yerel yönetimlerin ciddi adımlar atması gerektiğini belirten bilim adamları ve çevre bilimciler naylon poşetin kesinlikle bir an önce yasaklanması gerektiğinin altını çiziyor. Bu konuda İstanbul’daki bazı belediyelerinin somut adımlar attığını ve meclislerinden karar çıkartarak ilçe sınırları içindeki pazar yerlerinde naylon poşetin kullanılmasını yasakladıklarını kaydeden yetkililer, çalışmaların İstanbul genelinde yaygınlaştırılmasının şart olduğunu söylüyorlar. Bunun da öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ardından ilçe belediyeleri tarafından yapılmasına öngörüyorlar. Naylon poşetlerin doğada dönüşüm süresinin dörtyüz ile bin yıl arasında değiştiğini belirten bilim adamları naylon poşetin yasaklanmasının yanı sıra kullanılmasına dahi büyük cezalar ve yaptırımlar uygulanmasını istiyor. Bilim adamları konuyla ilgili verdikleri bilgide şunları söylüyor: “Kentimizde günde 10 bin tona yakın çöp çıkıyor. Bunun yüzde 10’unu naylon poşetler oluşturuyor. Çöplerin yüzde 10’unu oluşturan plastik naylon poşetler, doğda bozulmaya başladıklarında, çevreye zararlı kimyasal maddeler yayıyor. Bu da toprak ve su aracılığıyla gıda ürünlerine karışıyor. Denizleri, gölleri, nehirleri kirleten naylon poşetler nesli tehlikede olan canlı türlerininde yok olmasına neden oluyor.” 

Pazarlara ücretsiz ring seferi başladı 

Beşiktaş Belediyesi ücretsiz ring seferlerine devam ediyor. Yeni başlatılan uygulamayla, bundan böyle her Salı günü 11.30, 13.30 ve 15.30 saatlerinde günde üç sefer 4. Levent Salıpazarı ring seferleri düzenlenecek. Karanfilköy Camii önünden kalkacak ring araçları vatandaşları Uğur Mumcu Caddesi, Tepecikyolu, Zeytinoğlu Caddesi, Ak Merkez karşısı otobüs durağı, Levent Çarşı, İş Bankası kuleleri, Faruk Nafiz Çamlıbel Caddesi, İzettin Aksalur Caddesi’ni takip ederek Salıpazarına ulaştıracak. Yapılan açıklamada Salıpazarına gelecek vatandaşlardan otopark ücreti alınmayacak.

 

MHP’den toplantı

İSTANBUL- MHP İstanbul İl Başkanlığı “Bin Yıllık Kardeşliğimizi Yaşatmak İçin” adlı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. 14 Mart’ta Akgün Otel’de yapılan toplantı saat 10.00’da başladı. Muhtarlar ve basın adına yapılan konuşmalar il başkanı ve milletvekillerinin konuşmasının ardından kapanış gerçekleştirildi. Toplantının ev sahipliğini MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu yaptı. MHP İstanbul İl Başkanlığı’nca düzenlenen toplantıda MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Cemil Kösedağı’da hazır bulundu.

 CHP’den panel

AKATLAR- CHP Yolava Milletvekili Muharrem İnce tarafından düzenlenen panel büyük ilgi gördü. “AKP’nin 8. Yılı” başlıklı panel Akatlar’daki Mustafa Kemal Merkezi’nde 13 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da yapıldı. Panelde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’te hazır bulundu. Didem TUTAL

KADINLAR BAŞ TAÇI

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin üyesi olduğu İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği Kadın Haftası Etkinlikleri’ne ev sahipliği yapıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü ise saat 11.00’de Ortaköy Meydanı’nda başladı ve Beşiktaş Meydanı Demokrasi Anıtı’nda son bulmuştu. Mart ayının ilk haftasında bir dizi etkinlik gerçekleşti. 23 Mart’ta da etkinliğin son ayağı gerçekleşmiş olacak.

Etkinlik Programı şöyleydi: 3 Mart Çarşamba günü.

“3 Devrim Yasasının 86. Yıldönümü ve Genel Görünüm: 2002–2010” başlığıyla Akatlar Kültür Merkezi’nde Saat: 14.00 ile 17.00 saatleri arasında etkinlik gerçekleşti. Program ile detaylar şöyle:

“Açılış Konuşması: Prof. Dr. Necla Arat, Kadın Araştırmaları Derneği Başkanı. Oturum Başkanı: Prof. Dr. Aysel Ekşi, Bizim Ülke Derneği Başkanı. Konuşmacılar: Mustafa Gazalcı, 22. Dönem CHP Milletvekili, Eğitimci Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Kehale, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Barış Doster, Siyaset Bilimci-Yazar. Toplantı sonrası ise “Fotoğraflarla Eğitimin Çağdaşlaşmasının Öyküsü” sergisi izlendi. Sergi içeriğinde önemli olaylar ele alınmıştı: “3 Mart 1924 tarih 429 sayılı Şer’iyye – Evkaf ve Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Başkanlıklarının Kaldırılmasına Dair Kanun, 3 Mart 1924 tarih 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu, 3 Mart 1924 tarih 431 sayılı Hilafetin Kaldırılmasına Dair Kanun.”

4 Mart Perşembe günü ise Levent Kültür Merkezi’nde “Sanatta Kadın” toplantısı gerçekleşti. Program detayları şöyle: “Açılış Konuşması: Avukat Emine Erdem, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı. Konuşmacı: Gencay Gürün, Tiyatro Yönetmeni-Çevirmen.”

6 Mart Cumartesi günü programı da Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Detaylar ise şöyle: “Önder Kadınlar Panel ve Ödül Töreni” başlıklı etkinlik, Saat: 14.00-16.00 arasında düzenlendi. Açılış Konuşması: Deniz Solmaz, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı.

Oturum Başkanı Birten Gökyay, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı. Konuşmacılar: Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Türk Kültür Vakfı Başkanı Sevgi Özel, Dil Derneği Başkanı-Yazar Dilruba Saatçi, Sanatçı. Görsel Sunum: Dilruba Saatçi ve Murat Aygen.”

Bir diğer etkinlik de Ortaköy Kültür Merkezi’ndeydi.

“Eğitim ve Siyasette Kadının Konumu” başlıklı toplantının açılış konuşmasını Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Selma Durak yaptı. Diğer detaylar ise şöyle: “Oturum Başkanı: Nazan Moroğlu, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü.

Konuşmacılar: Öner Alpago, Devlet Eski Bakanı

Prof. Dr. Necla Arat, İstanbul Milletvekili.”

8 Mart Pazartesi günü ise yürüyüş gerçekleşti. Ertesi gün ise Beşiktaş Belediye binası içinde Beşiktaş Sanat Galerisi’nde ‘Kadın ve Emek’ fotoğraf sergisi gerçekleşti. Ve bir diğer etkinlikte Akatlar Kültür Merkezi’ndeydi. “Dünyada Kadının Konumu” isimli toplantıya konuşmacı olarak Şair Gazeteci Araştırmacı Yazar Sunay Akın katıldı.

“Türk Hava Kuvvetleri’nin ve Dünyanın İlk Kadın Pilotu Sabiha Gökçen’i Anıyoruz” başlıklı etkinlik ise Ortaköy Kültür Merkezi’nde 23 Mart Salı günü 14.30 – 16.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Etkinliğe konuşmacı olarak Gazeteci Yazar Oktay Verel katılacak.

 

ÇAĞDAŞ KİBELELER

Beşiktaş Belediyesi tarafından beş sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, bu kez 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir içerikle gerçekleştirildi. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 8 Mart Pazartesi akşamı “Çağdaş Kibeleler” yer aldı. Faruk Şüyün’ün hazırladığı, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, alanlarında ustalığını kanıtlamış konuşmacılar cemiyet, kültür, sanat ve bilim dünyasında kadının yerini irdelediler. Toplantıda, farklı alanlardan isimler, görüşlerini, tecrübelerini ve anılarını seyircilerle paylaştılar. Etkinliğe aktris Betül Arım, sevilen şarkıların yorumcusu Bilgen Bengü, ders kitaplarında cinsiyetçilik üzerine araştırmaları da bulunan öğretim üyesi Firdevs Gümüşoğlu, kaleme aldığı tarihsel romanlarla da tanınan sanat tarihçisi Gül Yavuzer İrepoğlu, şair ve oyun yazarı Melisa Gürpınar, günümüzün sevilen öykü ve romancılarından Müge İplikçi, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü olmanın yanı sıra eğitim ve kadın hakları konusunda çalışmalar yürüten; dersler veren Nazan Moroğlu, birçok kadın kuruluşunun da kurucusu üyesi olan CHP Milletvekili Necla Arat ve Ka-Der’in kurucularından gazeteci-yazar Zeynep Oral konuşmacı olarak katıldı.

“Kurtuluş Savaşı’nda Kadınlar” ile “Atatürk ve Kadın” belgesellerinin gösterildiği etkinliğin sunuculuğunu ise Tuna Egemen üstlendi.

AFET HALİNDE ACİL TOPLANACAK YERLER

Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, olası bir afet sonrası için yerleşim planı hazırlayarak, Beşiktaş’taki her mahalle için afet toplanma alanı belirledi. Toplam 23 mahalle için ayrı ayrı toplanma alanlarının oluşturulduğu duyuruldu. Buna göre Beşiktaş’ın, yapılanması en yeni olan mahallelerinden olan, daha çok site tipi yerleşimlerin yoğun olduğu yaklaşık 17.000 nüfuslu Akat Mahallesi ilgili cadde ve sokak adlarına göre listenen ve belirtilen toplanma alanları şöyle sıralanabilir:

“6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan 32000 m2’lik alanıyla, afet toplanma alanı içinde yer alıyor. Açelya Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Canik Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Cumhuriyet Caddesi 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Çiçek Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Çiğdem Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Deniz Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Hare Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Manolya Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Meşe Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Nilüfer Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Papatya Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Sevgi Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Uğur Mumcu Caddesi 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Umut Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Yıldırım Oğuz Göker Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Zambak Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan.”

Akatlar Spor Tesisleri boş alanı ise 6092.6 m2’lik yeriyle afet toplanma alanı olarak belirlenmiş durumda. Bağlı olduğu sokaklar şöyle sıralanıyor: “Ebulula Mardin Caddesi, Maya Sokak, Murat Sokak, Orkide Sokak, Öztürk Sokak, Site Sokak.”

Akatlar Spor Tesisleri 2693.6 m2 olarak ölçülen boş alan da aşağıda yer alan sokaklar için afet toplanma alanı olarak belirlendiği ifade eiliyor. Sokak isimleri ise şöyle: “Akay Sokak, Ata Sokak, Çimen Sokak, Eren Sokak, Irmak Sokak, Kiraz Sokak.”

3700 m2’lik Çağlayan Sitesi yeşil alanı Çağlayan Sitesi için afet toplanma alanı olarak gözüküyor.

Mustafa Kemal Merkezi önü 11.000 m2’lik ölçümlü yeşil alan ise şu sokakları kapsıyor:

“Fenerli Hristo Sokak, Çınar Sokak, Elif Sokak, Eliuygun Sokak, Elmas Sokak, Gelincik Sokak, Güven Sokak, Kaçar Sokak, Mehtap Sokak, Ören Sokak, Seher Sokak, Söğüt Sokak, Tan Sokak, Yağmur Sokak.”

6100 m2’lik alanıyla 8. Gazeteciler Sitesi yeşil alanı şu sokakları içeriyor: “Akasya Sokak, Ebru Sokak, Gül Sokak, Lale Sokak, Lavanta Sokak, Menekşe Sokak, Pelin Sokak, Sümbül Sokak, Yasemin Sokak, Akasya Sokak”

Polis Koleji Bahçesi 1500 m2 olarak belirlenmiş. Afet toplanma alanı olarak belirlenen Polis Koleji Bahçesi’nde şu sokaklar bulunuyor: “Firuze Sokak, Haydar Aliyev Caddesi, Meydan Sokak, Yeşilay Sokak, Yeter Sokak.”

53 bin metrekarelik alanıyla Sanatçılar Parkı şu cadde ve sokakları içeriyor: “Zeytinoğlu Caddesi, Nisbetiye Caddesi, Alkent Sitesi, Altay Sokak, Babil Sokak, Cebeci Caddesi, Çiçek Suyu Sokak, Demet Sokak, İşçiler Sokak, Kaktüs Sokak, Kısmet Sokak, Ladin Sokak, Maden Sokak, Melodi Sokak, Necati Cumali Sokak, Selçuklar Sokak, Sera Sokak, Tepecik Bağlantı Yolu, Tepecik Yolu, Yaren Sokak, Yasemen Sokak.”

15 bin metrekarelik alanıyla Spor Yazarları Parkı şu sokakları kapsıyor: “Yeşerti Sokak, Budin Sokak, Kardelen Sokak, Sedef Sokak, Şehit Erdoğan İban Sokak.”

Yıldızlar için şarkı söylediler

Beşiktaş Belediyesi ağır bakıma muhtaç kimselere katkı vermeye devam ediyor. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin bünyesinde bulunan; ağır bakıma muhtaç, bakacak durumda kimsesi olmayan, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan omurilik felçlilerine hizmet sunan TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’nin masraflarında kullanılmak üzere, Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla, Mart ayının başlarında Mustafa Kemal Merkezi’nde özel bir etkinlik düzenledi.

YILDIZLAR ŞARKILARIYLA DESTEK VERDİ

Çiğdem Tunç ve Umut Sezgin’in sunumlarını yaptığı gecede, Ufuk Yıldırım ve birçok sürpriz sanatçı, kurulan dev orkestra eşliğinde Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Gecede ayrıca, Türk sinema tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış büyük usta sanatçılara onur ödülleri takdim edildi. Program şöyleydi: “Çiğdem Tunç ve Umut Sezgin sunumları ile Ufuk Yıldırım & Orkestrası “Yeşilçam Şarkıları”nı Mustafa Kemal Merkezi’nde seslendirdi.

 MAHALLELERİN SORUNLARINI DİNLİYOR ÇÖZÜM ARIYORUZ – 3

Beşiktaş kentlisinin sorunlarını öğrenebilmek ve çözüm bulabilmek amacıyla tekrar mahallelere dağıldık. Her mahallede yüzlerce kişi ile konuştuk ve görüşler aldık. İşte Arnavutköy Mahalle sakinlerinin görüşleri:

Bülent Ünver: Çalışmalar güzel, kültür sanat konser şenlikler güzel ama sokak çalışmalarının bitirilmesini istiyorum. Sokak aralarında çok trafik oluyor ve arabalar park ediyor bunlara bir çözüm bulunmasını istiyorum. Üçüncü köprünün sarıyer taraflarına olması sevindiriyor ama merak ediyorum dördüncüsü buraya olacak mı bunu sormak istiyorum.

Can Havuçoğlu: Araç trafiğinden parklardan çok büyük sorunlarımız şikayetlerimiz var ama köprünün buradan gittiğine çok seviniyoruz. Yapılan kaldırım taşlarının hepsi tek tek kalktı… Başka bir sıkıntımız yok Başkan Ünal’dan memnunuz.

Halil Gündoğdu: Doğma büyüme Arnavutköylü’yüm. Arnavutköy’ün sokakları çok dar, bir yangın olduğunda arabalar giremiyor. Öncelikle Arnavutköy’e bir itfaiye yeri istiyoruz. Sahilde bir park var. Ufak biraz daha büyümesini istiyoruz çünkü insanlar gittiklerinde oturacak yer bulamıyorlar orada da içkiciler çok oluyor. İnsan rahat yürüyemiyor, laf atılıyor. Arnavutköy’ün tarihi detayları bozulacağı için üçüncü köprüyü istemiyorduk ama şimdi Sarıyer taraflarına yapılacakmış, normal karşılıyorum.

İsimsiz: İsmimi vermek istemiyorum çünkü Arnavutköy’de herkes beni tanır. Korsan otoparkçılardan şikayetçiyim, belediyenin diktiği direkleri söktüler. Ben belediyeye şikayet ettim. Büyükşehirede şikayet ettim sahilde hiç bir hanım hiç bir çocuk dolaşamıyor oltacılar yüzünden kaç kişinin kafası yarıldı. Geceleri seyyar satıcıların avaz avz bağırmalarından şikayetçiyim. Buralıyım arabamı koyacak yer bulamıyorum. Belediyenin yapmış olduğu kaldırımları kırıp otopark yapıyorlar, ben buna şahit oldum. Yeri de caminin karşısındaki göbek… Ayrıca Arnavutköyümüzün devamlı temiz olmasını istiyoruz.

Kırmızı Ahmet: Öncelikle Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın ikinci döneminin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. İsteklerimiz arasında vatan millet için ne yaparsa biz memnun oluruz. Çalışsın, çalışandan herkes memnun.

Metin Saka: Biz kendisinden memnunuz tekrar seçilmesi hayırlı uğurlu olsun. İyi bir belediye başkanıdır, hizmetleri de güzeldir. Bizim burada öncelikli olarak otopark sıkıntımız var. Kaldırım düzenlemelerimizin yapılmasını çok istiyoruz.

Nuri Kalkandere: Tekrar seçildiği için teşekkür ediyorum, kutluyorum genel olarak memnunum ama sokaklarda çok fazla başı boş kedi ve köpekler var. Bunların daha aza indirilmesini istiyorum. Bazı insanlar bunlardan korkabiliyor ayrıca kaldırım ve yolların bitirilmesini insanların araçlarını daha rahat parkedebilmesi otopark için çözüm bulunmasını istiyorum. Üçüncü köprü buradan geçmiyecekmiş ama Sanayi Bakanı’nın açıklamasını okumuştum, İstanbul’a 5 köprü lazım diye… Acaba buradan hangisi geçecek diye insanın aklına takılıyor, benim aklıma o geliyor…

Olimpia Araniyadis: Ben kendisinden memnunum. Başkan İsmail Ünal’ın çalışmalarından hizmetlerinden mutluyum çünkü tam Beşiktaşlıyım. Üçüncü köprüyü burada kesinlikle istemiyorum nereye yaparlarsa yapsınlar ama Arnavutköy’e yapmasınlar, burayı bozmasınlar.

Rahmi: Arnavutköy’de bu kaldırım taşlarını yaptılar. Atık suları kanalizasyona versinler ya da başka bir çözüm bulsunlar yağmur yağdığında kaldırımda yürürken taşlar yerinden oynayınca insanların üstü başı çamur oluyor.

Rüstem Karaaslan: Öncelikle seyyar satıcılardan sahildeki balıkçılardan oltacılardan şikayetçiyim. Ayrıca otopark sorunu çok büyük dert… Evlerin ve dükkanların önüne park ediliyor. Biz kendimiz girip çıkmakta zorlanıyoruz. Bir şey taşıyamıyoruz. Hizmetlerden genelde memnunuz ama bu yolların da halledilmesini istiyoruz. Yollarda babalar dikilmiş ortalara ama tehlikeli bence onlar yağışlar da yada acemi insanlara hep tehlike oluşturuyor.

Selim Yazıcı: Şu an İsmail Ünal’dan memnunum ama yollarımız tam bitmedi buraya kahverengi parkeler olmadı. Bir de buranın bir trafik problemi var, otopark sorunumuz çok… Burası tarihi eser, bütün binalarımız ahşap ama bir itfaiye aracımız yok. Üçüncü köprünün Arnavutköy’e yapılmasının iptal olması Arnavutköy için çok iyi oldu. Burası tarihi eser 1500 senelik bir yer yani İstanbul’un en güzel yerine olmamalıydı zaten… Bence böyle olması daha iyi oldu.

Turan Ayaksız: Önce neler yapmasından çok, neler yapmadığından bahsetmek istiyorum. Bu yapılan yollar yarım kaldı. İsmail Ünal’ın şahsından olmayabilir belki müteahhitin hatasıdır artık kimin bilmiyorum am gerçi o döşenen taşmlar granit taşlar çok güzel ama yanlara döşenen taşlar Arnavutköy’ü şantiyeye çevirdi. Semte üç katlı bir otopark olabilir…

Ayten: İsmail Ünal’dan memnunuz tabi ki Arnavutköy’ün bir sürü problemi var. Otoparktan tarihi eserlerin korunmasından sokak hayvanlarıyla ilgili sıkıntılar var ve en çok yağmur yağdığında kaldırım taşları yerinden oynuyor. Başkan’nın kendisinden memnunuz, başarılar diliyorum ve üçüncü köprü burada olmaması çok iyi oldu burası şarkılara konu olmuş deniz kenarıgüzel bir yer. Böyle kalması lazım.

Cabbar Durgut: İsmail Ünal’dan memnunuz hizmetlerinden memnunuz ama yollarımızda arızalar çıktı. Onları da yapacaklarını duydum. Başkandan memnunum. Üçüncü köprünün buraya yapılmamasına da ayrıca çok memnun olduk.

Canan Gedizli: Arnavutköylü olarak ara sokaklardan şikayetçiyim hepsi otopark olarak kullanılıyor ana arterlere inen bütün yollar kapalı bunu bir önlem alınmasını özellikle rica ediyorum. Bir de dar sokaklar çok tehlike arzediyor acıl durumlarda yangın gibi durumlarda nasıl girilecek? Kaldırımlar araba ve dükkanların sepetleri malzemeleri dolu… Üçüncü köprünün burada olmaması güzel ama inşaallah isabetli bir çözüm seçilmiştir, başka yerlerinde bozulmasını istemeyiz.

Cevat Bozan: İsmail Ünal son derece iyi. Başkanımıza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Ben de CHP’liyim. Bizim kaldırımlarımız çok sakat kaldırımların ortasına direk dikmişler, ışıklandırmaları öyle bi yapmışlar ki, dalgın olan ya dabir çok insan çarpar ve yaralanır diye düşünüyorum. Bir de üçüncü köprünün burayı yapılmaması iyi oldu, biz de karşıydık zaten

Davut Güngör: Öncelikle bir daha seçildiğinden dolayı tebrik ediyorum. Çok takdir ettiğim bir Başkan… Öncelikle kaldırımları ve yollarımızı daha da düzgün hale getirmelerini istiyoruz yoksa kendisinden memnunuz.

Emre Yazıcı: Arnavutköy için yapılan çalışmalar var ama biz vatandaşlar olarak her zaman daha fazlasını isteriz. Kaldırım çalışması iyi oldu. Yenilikler olabilir. Otopark sıkıntımız var. Ben Beşiktaş’ın bütününü dolaşan bir insanım. Beşiktaş’ta araba park edecek bir yer yok. Şu anda otopark olmamasının yanı sıra kaldırımlarada demirler koydular, burada da aynı sorun var. Ben evimin önüne park edemeyecek miyim? Bu sadece belediyenin sorunu değil, tüm yetkililerin acil olarak otopark konusuna ve trafiğe bir çözüm bulmaları gerekir.

Esma: Sokaklarımızın genişletilmesini istiyorum, bir yangın anında daha rahat girilebilmeli… Üçüncü köprü için de buraya yapılmaması iyi oldu. Bu milletin çabaları da boşa gitmemiş oldu. Sarıyer açısındanda ne derece iyi olur ne derece kötü olur bilmiyorum

Fatma Büyük: Trafik sorunu otopark sorunu çok fazla. Kaldırımlar çok dar, araçlar yollara park ediyor, yaya geçidi diye bir şey yok artık… Bir de başı boş hayvanlar çok… Bildiri falan yaptırdık bekliyoruz sonucunu sabahları özellikle bu yüzden yürüyemiyoruz. Üçüncü köprünün olmaması çok iyi oldu, olmamalıydı zaten…

İhsan Taştan: Biz İsmail Ünal’dan memnunuz öncelikle kendisini kutlarız. Yaptığı hizmetler güzel ama bir de bu yaptığı hizmetleri kontrol ederse memnun kalırız. Bir de otopark ve trafik sorunumuz var. Her yere arabalar çekiliyor diğer hizmetlerini de takip ediyorum, genel olarak memnunuz.

İsmail: İsmail Ünal’dan memnunuz, yapılacak olan yapılıyor zaten. Yollar yapıldı. Üçüncü köprünün yapılmayacağı için memnunuz yapılsaydı zaten Arnavutköy biterdi. Burada yapılacağı yer, caddeye diyorlardı, olası bir köprünün ayağı olduğu gibi Arnavutköy’ün o tarafını alıp götürürdü. Burada koruma altına alınması gereken tarihi evler de var, köprü iyi olmazdı.

Ümit Arslan: Yollarımız yapıldı, sokaklarımızın bir kısmı güzel oldu. Ancak eksiklikler bitmez. Belediyenin çalışmalarını beğeniyoruz. İsteklerimizi anında yerine getirmelerini bekliyoruz. Tüm İstanbul’da olduğu gibi Beşiktaş’ta ve Arnavutköy’de de oldukça büyük trafik ve otopark sıkıntısı var. Akşamları da adeta istila oluyor. Sokaklara adım atılmıyor. Hem yaz dönemi hem de gece mekanları da olduğu için yollarımız çok kötü durumda. Trafik ve otopark sorununa el atılması lazım. Daha çok denetim şart. Bir de olta balıkçılığı sorunumuz var. Sahillerde gezemiyoruz. Balıkçılara eğitim verilecekti. Bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığını merak ediyorum. Bilgilendirirlerse seviniriz. Genel olarak temizlikten memnunuz. Periyodik olarak cadda ve sokaklarımız temizleniyor. Üçüncü köprünün burada olmaması güzel güzergahtan memnunuz ama yeni yapılacak yerde de sorun getirecekse o da ayrı bir sorun… Biz kurtuluyoruz başkaları mağdur olacak… Başka bir çözüm üretilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Veli Ergün: Arnavutköy’ün otopark sorunu var. Sokakların dar olması bir ambulansın hastasını rahatlıkla alamaması sıkıntı. Burada bir itfaiye problemi var. Beşiktaş Belediyesi’ne yıllardır taleb ediliyor ama henüz bir sonuç yok. Ayrıca özellikle yaz sezonunda restorant ve barların arabaları da park etmesiyle trafik ve otopark sorunu daha da artıyor.Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sağ olsun gelip esnafı tek tek dolaşıyor geldiği zaman gidip toplantılarına katılıyorum. 

BEŞİKTAŞ KENTLİSİNE YABANCI DİL KURSU

Beşiktaş Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa tüm Beşiktaş Kentlilerine ücretsiz olarak el emeği değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Yabancı dilden yağlı boya resime, bilgisayardan takı tasarımına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek, bu kursun sonunda kendinize yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor. Bu programlar arasında geçtiğimiz sene en çok ilgi gören alanlardan bir tanesi yabancı dil kursuydu. Günümüzde yabancı dil neredeyse zorunlu bir hale gelmişken gençlerin bu eksiğini tamamlayabilmesi için Beşiktaş Belediyesi ücretsiz düzenlenen kurslarla destek verdi. Yabancı dil alanında kurs, İngilizce dili üzerine verildi. İngilizce branşında dinleme, konuşma, dilbilgisi, okuma kelimesi bilgisi kitap dahilinde işlendi ve ayrıca küçük hikaye kitapları ve günlük konuşma kalıpları ile desteklendi. Yetkililer tarafından edinilen bilgiye göre, çok tercih edilen kurs seçeneklerinden biri olan Yabancı dil-İngilizce kursunun süresi tam olarak 128 saat olduğu belirtildi. Kursun verildiği yerler ise şöyleyri: Akatlar Kültür Merkezi, Ortaköy Kültür Merkezi, Dikilitaş Semt Evi, Çırağan Belediye Binası, Gençlik Eğitim Merkezi. Ücretsiz kurslar ile ilgili detaylı bilgi edinebilmek için 7 gün 24 saat hizmet veren Beşiktaş Belediyesi ücretsiz danışma hattı 444 44 55 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Katı atıklar dönüştürülüyor

Beşiktaş Belediyesi çevreye duyarlı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Katı Atık Dönüştürme Hizmetleri hakkında yetkililer şu bilgileri aktarıyor: “Beşiktaş Belediyesi, yeniden değerlendirilebilir atıkların çöpten ayrı toplanmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Belediyenin tamamen kendi personeli ve araçlarıyla sürdürdüğü bu çalışmaları maddeler şeklinde sıralayabiliriz.

Ambalaj atıklarının yerinde toplanması: Bu çalışma haftanın her günü yapılmaktadır. Ambalaj atıkları için sitelere açık konteynırlar yerleştirilmektedir ve bu atıklar her gün toplanarak geri dönüşüm için kullanılmaktadır. Site dışında bir de sokaklara konulan üç gözlü geri dönüşüm kumbaraları var. Bunlar da cam, plastik ve alüminyum gibi atıkları toplamak için yerleştirilmiştir.

Kullanılmış pillerin toplanması: Beşiktaş Belediyesi’nin TAP ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği bu uygulamada, gelen telefonlara göre ve biriktirme sonucu kullanılmış piller toplanır.

Atık yağların toplanması: Bu toplama işlemi de haftanın her günü yapılmaktadır. Atık yağlar iş yerleri ve evlere dağıtılan kaplar aracılığı ile yapılmaktadır. Toplanan atık yağlar sadece bio dizel üretiminde kullanılmaktadır. Bu atıkları toplama ve tekrar üretimde kullanılması işlemini belediyenin anlaşma yaptığı lisanslı toplama firmaları yapmaktadır.

Şişe ve camların toplanması: Bu toplama için şişe kumbaraları vasıtası ile toplama yapılır ve yeniden üretim ham maddesi kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Deniz temizliği: 8,5 km deniz kıyısına sahip olan Beşiktaş ilçesinde Çevre Koruma Müdürlüğü, günde 1,5 ile 2 ton arasında atık toplanmaktadır. Bu çalışmanın asıl amacı da deniz kirliliğini engellemektir. Deniz temizliği de haftanın her günü yapılmaktadır. Sadece bir gün makine temizliği ve bakımı için ayrılıyor.”

STÜDYO KİRALAYIN!..

Beşiktaş Medya Group Radyo ve Tv alanında ilk ve tek olan bir hizmeti başlattı!.. Özel ve kamu kuruluşları, eğitim kurumları, dersaneler, danışmanlık kuruluşları, tüm şirketler, bayilerine seslenecekler, müşterilerine veya öğrencilerine ulaşmak isteyenler ve de bireysel yayın yapmak isteyenlere büyük imkan… Bu konuda fırsat arayanlara çok uygun fiyatlara stüdyo ve teknik altyapı imkanı sunuyoruz. Radyo ve Tv yayını ile dünyaya seslenmek artık elinizde… Öyle bant yayın şeklinde değil canlı… Anında, interaktif, telefon bağlantıları, soru cevap şeklinde… Sesli ve görüntülü…

PROFESYONEL STÜDYO VE TEKNİK HİZMET VERİYORUZ

İstediğiniz süre içinde, profesyonel bir stüdyoda, tüm teknik malzeme imkanı içinde ve yayın koordinatörü eşliğinde tekli veya konuklu yayın yapabilirsiniz. Bunun için radyo veya tv kurmanıza gerek yok. Stüdyo yapmak, teknik malzeme almak, eleman çalıştırmanıza da gerek yok… Yurt dışı server hizmeti sağlamanıza hiç gerek yok. Sadece internet sitenize bir playlist koyun… Program tanıtımınızı duyurun, yeterli… Diğer imkanları, Beşiktaş Medya Group sizlere sunuyor. 24 saat canlı yayın yapacak bir sistem oluşturduk. Siz, sadece yayın programınızı hazırlayın, istediğiniz günü ve saati seçin, bizi arayın… Gelin yayına başlayın… İster radyo, ister tv canlı yayına anında geçin. Dünyanın her yerinden tek adresle; Web üzerinden iş yerlerinde, evlerde herkes kolaylıkla sesinizi duyacak, sizlere ulaşacak.

Rezervasyon için:

0 (212) 236 80 81-82

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ SANAT ETKİNLİKLERİ

Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde Mart ayında yine birbirinden güzel oyunlar sanatseverleri bekliyor. 22 Mart’ta W. Gordon Smith’in Van Gogh adlı eseri sahneleniyor. Ülkü Tamer’in çevirdiği oyunda Hakan Gerçek yönetiyor ve oynuyor. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak olan oyunla ilgili diğer detaylar ise şöyle: “ Oynayan-yöneten: Hakan Gerçek. Sahne tasarımı: Nurullan Tuncer. Işık tasarımı: Cem Yılmazer. Kostüm-aksesuar: Aslı Ataseven. Video tasarımı: Doğuş Bitecik. Müzik: Aria. Vokal: Oya Küçümen. Yönetmen Yardımcısı: Müge Toygartepe. Asistan: Nur Dilara Gül.”

Oyunla ilgili Hakan Gerçek’in oynadığı ve yönettiği oyunla ilgili ise yaptığı açıklama şöyle: “Yaratılan renkler, çizgiler. İnsan doğasının neler yaratabileceğinin kanıtı.. Hissettiklerini kağıda aktarma yeteneği.. Bu yeteneğin çok çalışarak geliştirilmesi… Hiçbir karşılık beklemeden çalışmak. Sadece sevmek, merak etmek. Bu yolculukta çekilen acılar, hüzünler, çatışmalar. Yaratılan yüzlerce eserin karşılığını görememek ve acılı yaşamın ardından acılı bir son…Ama tüm bunlardan duyulan o rengarenk haz…Van Gogh… Sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir hayat hikayesi.. Bir portre…” Van Gogh Postacı Roulin’in portresini yaptıktan sonra “onun hakkında ne düşündüğümü aktarmak istedim” diyor… Ben de bu müthiş ressamı sahneye taşıyorum ve soruyorum: “Onun hakkında ne düşündüğümü aktarmak istedim. Bilmiyorum, bilemiyorum başarabildim mi ?” diye de ekliyor.

Akatlar Kültür Merkezi’nde tiyatroseverler Şubat ayı boyunca birbirinden değişik oyunlarla kah güldü kah üzüldü…Uğur Uludağ’ın sevilen oyunu ‘Sen olmasaydın’ büyük ilgi gördü. Oyunun konusu şöyle aktarılıyor: “Birbirlerini ve ilişkilerini farklı koşullarda sınayan, arada bir ateşkes, arada bir esaret, arada bir ihanet, arada bir çırpınışın yaşandığı bir ilişkiyi; “Erkekler bizi ne zaman anlayacak?”, “Kadınları anlamak imkansız!” söylemleriyle; bol kahkahayla anlatmış Uğur Uludağ. Biz olmak için ben olmaktan vazgeçenlerin hikayesi…”

‘Sen olmasaydın’ adlı oyunla ilgili diğer detaylar ise şöyle sıralanabilir: “Yöneten: Enginay Gültekin.

Sanat Yönetmeni: Gülçin Hatıhan. Yönetmen Yardımcıları: Yonca Kayacan, Zümrüt Atlı, Onur Selçuk. Yapımcı: İbrahim Yazıcı. Yapım Danışmanı: Onur Selçuk ve Yonca Kayacan. Işık / Efekt: Salih Atlı. Halkla İlişkiler: Zümrüt Atlı. Makyaj: Deniz Hancıoğlu. Saç: Ebru Yıldız. Oyuncular: Yağmur Kaşifoğlu,Yosi Mizrahi, Demet Şaşmaz, Doğukan Cantimur.”

Melih Cevdet Anday sahnesinde Umut Kantoğlu, seyredenleri adeta kahkahaya boğdu… Kantoğlu, 01 Nisan 2008’de başladığı tek kişilik oyununa yeni sezonda da devam ediyor. Genç komedyen “Yolun daha çok başındayım. Fakat izleyicilerin ilgisinden çok mutluyum, onlara layık olmak için gereken her şeyi yapacağım” diyor.

Halen bir üniversite öğrencisi olan Umut’un içeriğini tamamen kendisinin yazdığı, zaman zaman da doğaçlamalarla devam eden oyununda; kendisinden, ailesinden, yakın çevresinden ve hayallerinden verdiği örneklerde aslında hepimizin benzer anıları olduğunu anlatıyor.

Farklı bir proje daha Akatlar Kültür Merkezi’nde hayat buldu. Semaver Kumpanya’nın gerçekleştirmiş olduğu etkinlikte, seyirciler yapımı ilginç ve çarpıcı buldular. Semaver Kumpanya 2005-2006 sezonunda Irvine Welsh’in aynı adlı kült romanından Harry Gibson tarafından uyarlanarak İngiltere’de sahnelenen, ardından Richard McCarthy ve Olivier Peyon tarafından fransızcaya çevrilen “Trainspotting” adlı oyunu Ani Haddeler Pekman’ın çevirmenliğinde dilimize kazandırmış oldu. Konusu ise şöyle tanımlanıyor: “Danny Boyle’un 1996 yapımı sinema uyarlaması ile bütün dünyada ün kazanan “Trainspotting”, eroin bağımlılarının yaşamın ve ölümün kıyısındaki hayatlarını anlatan yürek burkan bir öykü…”

Oyun, toplumun kenarına itilmiş bu gençlerin, tüm dünya için ortak olan sorunlarını, düzenle ve toplumla yaşadıkları uyumsuzluğu, şiddete ve ölüme yazgılı yaşamlarını gerçekçi bir tiyatro diliyle izleyiciye aktarıyor. “Trainspotting”i Işıl Kasapoğlu sahneliyor. Oyunda Semaver Kumpanya’ya Çıplak Ayaklar Kumpanyası danslarıyla, Nehir Çinkaya da sahnede canlı olarak çalıştığı resimleriyle eşlik ediyor. Oyunun müzikleri de Baba Zula tarafından gerçekleştirildi. Oyunla ilgili diğer detaylar ise şöyle sıralanıyor: “ Irvine Welsh’in romanından uyarlayan: Harry Gibson, çeviren ise Ani Haddeler Pekman.

Yöneten: Işıl Kasapoğlu. Sahne tasarımı: Cem Yılmazer. Kostüm tasarımı: Funda Çebi. Müzik: Baba Zula. Işık tasarımı: Cem Yılmazer. Yönetmen asistanı: Ani Haddeler Pekman. Ses teknisyeni: Emrah Erda. Kostüm Tasarımı Asistanı: Sibel Emre.”

Akatlar Kültür Merkezi’ndeki bir diğer etkinlikte, 27 Şubatta sahnelenen Teksem’in sunduğu ‘Kulübedeki Korku’ adlı oyundu. İsminden farklı olarak güldüren oyun, Şubat ayının son günlerinde sanatseverler ile Melih Cevdet Anday sahnesinde buluştu. 2 Perdelik komedi olarak tanımlanam oyunu, Hamit Altın yazdı ve yönetti. Bir hafta sonu oyunu olan ‘Kulübedeki Korku’, seyircilere neşeli saatler yaşattı.

Yeşilçam’a saygı

NEŞE KAYNAKLARI

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarına paralel olarak gerçekleştirilen “Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” etkinliği, Mart ayının başlarında yıllarca ülkemizde sinemaseverlerin neşesi olan komedi sanatçılar için gerçekleştirildi. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz yaz Abbasağa Parkı’nda seyircilere sunulan “Yeşilçam’da Yüzümüzü Güldürenler” başlıklı etkinliğin devamı niteliğindeki “Yeşilçam’ın Neşe Kaynakları” gecesi, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti ve düzenlenen geceyle başlangıcından bugüne beyazperdeden yansıyan komedyenlerin âdeta resmigeçidine dönüştü. İsmail Dümbüllü’den Şener Şen’e, Necdet Tosun’dan Kemal Sunal’a, Muammer Karaca’dan Zeki Alasya-Metin Akpınar’a, Adile Naşit’ten Suna Pekuysal’a, Feridun Karakaya’dan Sadri Alışık’a, Cevat Kurtuluş’tan Hulusi Kentmen’e sinemamızın bizi güldüren yüzlerinin rol aldığı klasikleşmiş Yeşilçam filmlerinden en güzel sahneler, arşivci Yahya Karadaş’ın hazırladığı kolajlarla seyirci ile buluştu.

Etkinlikte sanatseverler,

en sevilen yerli komedi filmlerinden özenle seçilmiş bölümlerin yanı sıra keyifli bir sohbeti de izleme olanağı buldu. Geceyi, dönemin yakın tanıkları gazeteci Arda Uskan, mizah yazarı Cihan Demirci, Halit Akçatepe, Temel Gürsu ve Yılmaz Atadeniz ilk kez anlattıkları anılarla renklendirdiler.

MUSTAFA KEMAL MERKEZİ SANAT ETKİNLİKLERİ

Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde Mart ve Nisan aylarında muhteşem programlar yer alıyor. Ian Hobson, Mustafa Kemal Merkezi’nde 14 Nisan günü sevenleriyle buluşacak. Beşiktaş’tan müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatacak olan Ian Hobson, A.B.D. odaklı bir müzisyen. Dünyanın en önemli müzik ortamlarından sık sık geçse de çalışmalarının merkezini Kuzey Amerika oluşturuyor. Ünlü piyano virtüözü, müzisyenliğinin ayrı bir yönü olan orkestra şefliği ile kendi kurduğu Sinfonia da Camera orkestrasıyla opera müziğine, yine kendi kurduğu Zephyr plak şirketi ile klasik müzik yayıncılığına hizmet ediyor. Piyanist, orkestra şefi ve eğitimci olarak dünyanın dört bir köşesinde sürdürdüğü çalışmalar ile ünlenen Ian Hobson, İngiltere`de doğup, müzik eğitimini Royal Academy of Music ve Cambridge üniversitesinde tamamladı. Leeds Uluslararası piyano yarışmasını kazandığı 1981 yılı Hobson için bir dönüm noktası oldu ve yarışmalar, ödüller, resital ve konserler ile dolu geçecek bir büyük yaşamın ilk pırıltısıyla hayatı değişti. Alice Tully Hall, New York Mostly Mozart Festival, Bard Music festivallerine katılımları, başlıcaları arasında Carnegie Hall ve Lincoln Center`ın yer aldığı önemli salonlar Ian Hobson`un parlak kariyerine damgalarını vurdu. Ian Hobson, dünyanın en büyük ve önemli orkestraları eşliğinde solist olarak sahneye çıkıyor. Hobson`un bugüne kadar yayınlanmış 60 albümü bulunuyor.

Mustafa Kemal Merkezi’nde yer alacak program detayları şöyle: “Saf Chopin; Chopin: Barcarolle in F sharp major, Op 60. Chopin: Three Mazurkas, Op 56; No 1, No 2, No 3.

Chopin: Moderato in E major, B 151, KK IVb/12, CT 107. Chopin: Two Nocturnes, Op 62; No 1 in B major, No 2 in E major. Chopin: Berceuse in D flat major, Op 57. Chopin: Three Mazurkas, Op 59; No 1, No 2, No 3. Chopin: Sonata No 3 in B minor, Op 58”

Mustafa Kemal Merkezi’nde Mart ayı da oldukça dolu… Yine çok özel programlar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. İstanbul Resitalleri kapsamında yer alan seçkin sanatçılardan Alice Sara Ott Beşiktaş’ta olacak. Eleştirmenlerden tam not alan Alice Sara Ott, Mustafa Kemal Merkezi Atilla İlhan Salonu’nda sanatseverler ile buluşuyor. Piyanist Alice Sara Ott, 17 Mart’ta Mustafa Kemal Merkezi’nde müzikseverleri karşılayacak.

Genç kızlığından henüz çıkmakta olan Münih doğumlu Alman-Japon Alice Sara Ott Avrupa ve Japonya’nın büyük ve önemli salonlardaki konserleri ile önemli derecede iyi eleştirilerle karşılaşıyor. Henüz daha 13 yaşındayken Hamamatsu yarışmasında “En Büyük İstikbal Vadeden Genç Sanatçı” ibaresi ile selamlanan Ott, Silvio Bengalli yarışmasında birinci olunca müzikseverler ciddi bir genç deha ile karşılaştıklarını anladılar. Solo konserlerinin yanısıra yer aldığı festivaller arasında Heimbach, Zurich Festival, Davos Festival ve Schwetzinger Schlossfestspiele birlikte yer aldığı sanatçılar arasında Lars Vogt, Gustav Rivinius, Tadjana Masurenko ve Peter Sadlo sayılabilir. Alice Sara Ott ayrıca Klavierfestival Ruhr, Schleswig Holstein Music, Mecklenburg Vorpommern ve Brunswig Classix festivallerinde sürekli olarak çalıyor.

Program ise şöyle: “Mendelssohn, Beethoven, Chopin, Liszt. Mendelssohn (Variations serieuses Op. 54), Beethoven (Ayışığı sonatı), Chopin (Selection of Chopin Walzes, Grande valse brillante Es-Dur op. 18, 3 Valses brillantes op. 34, Grande valse As-Dur op. 42, 3 Valses op. 64, Valse As-Dur op. posth. 69 Nr. 1, Valse h-Moll op. posth. 69 Nr. 2, Valse Ges-Dur op. 70 Nr. 1, Valse f-Moll op. 70 Nr. 2, Valse Des-Dur op. 70 Nr. 3, Valse As-Dur, Valse E-Dur, Valse e-Moll, Valse a-Moll). Liszt (Transandantal Etüd No.9, Ricordanza Andantino As-Dur, Transandantal Etüd No.10, Allegro agitato molto f-Moll)

Öte yandan Mart ayının ilk yarısında dünyanın en büyük çalgıları ünvanına sahip olan Mass Ensemble Show Türkiye sahnelerindeydi. En büyük çalgılardan oluştuğu söylenen ve hatta Las Vegas Cirque De Soleil ve Ibiza adasının ünlü Planet String partisinde bazı çalgıları kullanılan Mass Ensemble Earth Harp, ilk defa Türkiye’ye geldi. Muhteşem bir ses ve görüntü şovu olan Mass Ensemble gösterisi Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleşti. Gösterinin tarihleri ise şöyleydi: “4 Mart 2010 Perşembe Saat: 20:30, 5 Mart 2010 Cuma Saat: 21:00, 6 Mart 2010 Cumartesi Saat: 21:00.”

 AYSEL BASKAL OSMANLI SERGİSİ

Ayser Başkal’ın karma eserlerden oluşan “Osmanlı Tarihinin Günümüze Yansıması” ismini verdiği resim sergisi, Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet binasının girişinde yer alan sergi salonunda ziyaretçilerini ağırladı. Açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yaptığı sergide, Ayser Başkal’ın 30 yıllık sanat hayatına sığdırdığı pek çok eser yer aldı. Başkal’ın bu ilk sergisi, Osmanlı dönemindeki yaşayışı, dönemin mekanlarını, giyim ve kuşamını tasvir ettiği boyutlu resimler, hamurla yapılmış motiflerden çevre çalışmaları ve seramik eserlerden meydana geliyor.

Ayser Başkal’ın “Osmanlı Tarihinin Günümüze Yansıması” adını verdiği sergi, Şubat ayı sonuna kadar sanatseverleri ağırladı.

LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ ‘etkinlik’

Belgesel sinema gösterimleri Levent Kültür Merkezi’ne adeta damgasını vurdu. Geçtiğimiz haftalarda üç ayrı belgesel film perdeye yansıdı. “Yarına bir harf”, “Asya Minör… Yeniden” ve “Türk gibi yaşa Alman gibi bitir” filmleri izleyicileriyle buluştu.

Yarına bir harf

Sanatın her dalına destek olmaya çalışan Beşiktaş Belediyesi, “Bir Belgesel Bir Gazeteci Çay ve Simit” günleriyle Beşiktaş kentlilerinin dikkatini Türkiye’deki belgesel sinemaya çekmeyi amaçlıyor. “Bir Belgesel Bir Gazeteci Çay ve Simit” günleri, geçtiğimiz haftalarda “Yarına Bir Harf” adlı belgeselin gösterimi ile devam etti. Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterilen belgesel hakkında şunlar ifade ediliyor: “Bugün dünyada yaklaşık 6.700 dil konuşuluyor. Uzmanların tahminleri doğru çıkarsa, yaklaşık 5.000 dil, bu yüzyılda tarih sahnesinden silinmiş olacak! Bu tehlike dünyanın yaşayan en eski üç dilinden biri olan ve bu topraklarda yeşermiş olan Süryanice için de geçerli. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan binlerce dil arasında Süryanicenin özel bir yeri var. Çünkü Süryanice, hala yaşayan ve yazılı edebiyatı olan 78 dilden biri ve bu dilin en önemli taşıyıcılarından biri olan el yazmacılığı hala sürüyor. Yarına Bir Harf belgeselinde Süryanicenin tarihsel geçmişi, Süryanice el yazmacılığı geleneğinin bölgedeki son temsilcisi olan Papaz Gabriel Aktaş’ın dünyası üzerinden ele alınırken bir yandan da Süryani cemaatinin bölgedeki yaşantısından kesitler belgeleniyor. Çok katmanlı bir yapıya sahip olan belgeselin sinema dili farklı okumalara olanak sağlıyor. Hiçbir kurmaca öğenin yer almadığı belgeselin çekimleri 2007 yılı Mayıs-Haziran aylarında tamamlandı. Filmde doğum ile ölüm arasında yaşamın ve kültürün temel dinamikleri ile Süryanicenin tarihsel gelişimi arasında paralellikler kuruluyor; Süryani dili ve el yazmacılığı geleneği, Süryanicenin 22 harfine karşılık gelecek biçimde bölümlere ayrılarak ele alınıyor. Belgeselin Süryanice olması ise bir ilk olma özelliği de kazandırıyor filme. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İsveççe ve Hollandaca altyazılar ise filmi izleyecek olan dünyanın çeşitli coğrafyalarına dağılmış durumdaki Süryanilerin, kendi ana dillerini okumada ve anlamada çektikleri zorluğun altını çiziyor.

Belgesel ekibi Süryaniceyi sadece bir lisan olarak değil “tarihin arşivi” olarak tanımlarken Süryanice yazılı belgeleri de pek çok bilim dalında kilit rol oynayabilecek belgeler olarak görüyor: “…Yüzlerce yıldır sürdürüle gelen el yazmacılığı geleneğinde, adet üzere, el yazmacıları derler ki: “Hattat son satırda her şeyi unutuyor…” Çünkü bilir ve umarlar ki yazdıkları, yazıldığı için unutulmayacaktır. Söz uçacak ama “yarına bir harf” bile olsa “yazı” kalacaktır…”

Film ile ilgili diğer detaylar ise şöyle: “Orijinal Dili: Süryanice. Alt Yazı: Türkçe, İngilizce, İsveççe, Almanca. Fransızca, Hollandaca. Yapım Yılı: 2007. Süre: 47 dakika”

60 bin öykü

Yunanistan’dan Türkiye’ye Sığınan 60 Bin İnsanın Öyküsü: “Asya Minör… Yeniden” Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda izleyiciyle buluştu. Yönetmenliğini Tahsin İşbilen’in yaptığı “Asya Minor… Yeniden” filminin gösterimine Apoyevmatini Gazetesi’nden Mihail Vasiliadis de katıldı. Konuyla ilgii açıklama ise şöyle: “İkinci Dünya Savaşı akıllarda gaz odaları, katliamlar, Türkiye’de de yokluk ve ekmek karneleri ile yer etti. Ancak bu savaşın Türkiye ve Yunanistan’ı ilgilendiren ortak bir yönü de oldu. Yunanistan Almanya tarafından işgal edildiğinde, başlıca üç nedenle Yunanlılar ülkelerini terk etmek zorunda kaldılar. Siviller açlık nedeni ile, askerler Mısır’daki sürgün hükümetinin hizmetinde görev yapmak için, direnişçiler ise mücadelelerini ana karada sürdürebilmek için adalardan kaçtılar. 60 binden fazla Yunanlı o dönemde Anadolu’ya kaçtı. “Asya Minor… Yeniden” belgeseli, Kostas Demerci’nin anılarından ve oğlu Nikos Demerci’nin ağzından o günleri anlatıyor.”

TÜRK GİBİ YAŞA ALMAN GİBİ BİTİR

Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile düzenlediği belgesel sinema günlerinde “Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir”in gösterimi yapıldı. Levent Kültür Merkezi’ndeki gösterimle ilgili olarak yapılan açıklama ise şöyleydi: “Almanya’da yaşayan Türkler’in başarı öyküsü 45 yıl önce Almanya’ya giden Türklerin serüveni birçok açıdan araştırılmış, yazılmış ve filmlere konu olmuştur.

Bu serüven; bugün Almanya’da sayıları üç milyona varan yerleşik, çeşitli alanlarda önemli sayıda meslek sahibi, iş adamı ve girişimcileri de içeren Türkler ile de devam etmektedir. Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir, Almanya’da yaşayan Türklerin kültür ve sanat alanında elde ettikleri başarıyla, prestij kazanmış sanatçılarının öyküsünü anlatmaktadır. İki ayrı kültürden beslenmiş olan sanatçılarımızın sanatlarını, mesleklerini yaparken bu çift yönlü etkileşimi nasıl bünyelerinde yoğurdukları ya da karıştırdıkları kadar Türk doğup Almanyalı bir sanatçı olmanın zorluklarını da sorgulamak istiyor” film ile ilgili diğer detaylar ise şöyle: “Yönetmen: Murat Şeker. Yapımcı: Hülya Duyar ve Ünsal Meşeci. Yürütücü Yapımcı: Malte Can. Öykü: Hülya Duyar, Aydın Sayman. Kamera: Patricia Lewandowska. 2. Kamera: Markus Zucker. Ses: Yannic Hermannsdörfer. Yönetmen Yardımcısı: Antonia Molter. Fotoğraf: Jochen Jürgensen. Işık: Max Ludwig. Montaj: Deniz Kayık. Müzik: Serhat Ersöz. Altyazı: Çiğdem Özdemir. Yapım Koordinatörü: Gonca Mercan ve İslam İslamoğlu. Süre: 57 dakika. Dil: Türkçe, Türkçe altyazılı Almanca. Yapım Yılı: 2009.”

Ücretsiz sağlık hizmeti

Beşiktaş sınırları içerisinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sağlık hizmeti veriliyor. Beşiktaş Belediyesi konu hakkında şu açıklamalı yaptı: “Tıbbi Danışma, Evde Bakım ve Sosyal Destek Hizmeti ve Ambulans hizmeti veriyoruz. Belediye sınırları içerisinde sağlık problemi yaşayan insanların ihtiyaç duydukları her an, kolay ulaşabilecekleri bir iletişim sistemiyle (444 44 55), konusunda deneyimli doktor ve acil tıbbi teknikerlerden (paramediklerden) oluşan tıbbi danışma ve çağrı merkezi ile kişilere koruyucu sağlık bilgileri ve tıbbi danışmanlık konusunda destek sunuyoruz”

Konu hakkında şu bilgiler verildi: “Tıbbi danışmanlık ekibi; Doktor, Acil Tıbbi Tekniker (Paramedik), Çağrı Karşılayıcı’dan oluşuyor. 24 Saat kesintisiz hizmet veren merkezde bulunan görevli ekip çağrı merkezine gelen tüm çağrıları cevaplandırıyor. Sağlık problemi yaşayan Beşiktaş kentlileri, şikâyetlerine göre ilgili birime yönlendiriliyor. Sağlık problemi olan kişinin durumu inceleniyor ve kişi koruyucu sağlık ve tıbbi açıdan bilgilendiriliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün de belirlemiş olduğu kriterler içinde nakli gerekiyorsa ambulans ekibi ile iletişime geçilip gerekli bilgilendirilme işlemi ile ekip adrese yönlendiriliyor. Doktor sağlık problemi yaşayan kişiyi muayene ettikten sonra hastanın şuuru açık ise hastanın veya hasta yakının tercih ettiği sağlık kurumuna, hastanın klinik durumu müsait değilse sosyal güvencesine uygun olarak ambulans doktorunun uygun gördüğü en yakın sağlık kurumuna transportu sağlanıyor. Acil durumlarda ise, yoğun bakım donanımına sahip, özel tasarlanmış ambulans ve konusunda uzman ekipler görev yapıyor. Gerek olay yerinde gerekse de seyir halinde gerekli müdahaleleri gerçekleştirebilecek ekibin 24 saat çağrı merkezi ile iletişim bağlantısı bulunuyor. Acil ambulans ekibi ise Doktor, Acil tıbbi teknikeri (Paramedik), Temel ilk yardım bilgisine sahip sürücüden oluşuyor.

 ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ SANAT ETKİNLİKLERİ

Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde oyunlar sahnelenmeye devam ediyor. Kadınlar, Erkekler ve Çelişkiler adlı oyun Mart ayında seyirciyle buluştu. Ortaköy Kültür Merkezi’nde Mart ayının ilk ve ikinci yarısında sanatseverler ile buluşan oyunla ilgili şunlar söyleniyor: “Özellikle kadınlar şaşkın. Çünkü zırhları kırılıyor. Çünkü sahnede şimdiye kadar hiç görmediğiniz bir performans var. Bu oyundaki herkes sizden biri hatta sizsiniz, düğünde göbek atan adamdan, burcunun ne kadar tehlikeli olduğunu bilen kadına, karısını aldatan adama kadar… Bir tokat gibi yüzünüze çarparken şimdiye kadar başınıza gelen her şey, sizler gülmekte olacaksınız. İlk ne zaman el ele tutuştunuz, nasıl öpüştünüz ve o kızın yanında başınıza neler geldi. Ve aman sahnedeki sarışın siz olmayasınız Sarışın bir kızdan bahsedilirkena – işte o sizsiniz. Artık rolünüz var oyunda. Bu oyun 20 yıl öncesinde ve 20 yıl sonrasında, aşkla ilgili değişmeyen açmazlarla dalga geçen bir oyun. Daha fazla şaşırmak ve daha fazla gülmek için kendinize bir şans verin.”

Öte yandan Şubat ayının ikinci haftasında seyirciyle buluşan Lady Macbeth, yine Mart ayınında da sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Sanat Tiyatrosu Lady Macbeth ile, kadınca hırsların sahne önündeki korku ve gerilim dünyasına izleyenlerini götürecek. 16 Mart’ta seyirciyle buluşacak olan oyun, ihtiras yorgunu ve kadınca hırslarıyla kendisini, kocasını ve ülkesini felakete sürükleyen bir kadının öyküsü olarak karşımıza çıkıyor. Oyun boyunca kıran kırana bir iç hesaplaşmaya tanık oluyorsunuz. Ünlü eseri bir kadının penceresinden tüm kadınlara ve erkeklere sunan Lady Macbeth günümüz dünyasında da iyi ve kötünün bir bileşkesi olarak zamana, hırslara ve dönen çarklara parmak da basıyor. Afife Jale Sahnesi’nde tiradın yanı sıra minikler de unutulmamıştı… Sevimli Dinazor isimli oyunuyla Tiyatro Alkış minik tiyatroseverlerin karşısındaydı. Şubat ayının son iki gününde’ndeki bir diğer etkinlikte Tarkan Bulut sahnesiydi. Afife Jale Sahnesi’nde Tarkan Bulut gösteride, Amerika`daki bir Türk`ün hallerini ve bir Türk`ün Amerika`ya alıştıktan sonra Amerika`nın hallerini anlatmanın yanısıra, günlük hayatımızda dikkate almadığımız detayları, gündemi ve Türklerin seks hayatını dinamik bir tempo ve müthiş bir mizah anlayışı ile sundu. Gösteri, iki bölümlü ve 120 dakika süren bir güldürü… 12 ve 26 Şubat’ta sahnelenen stand-up tiyatroseverleri kahkahaya boğdu. Bir çok yenilik Ortaköy Kültür Merkezi’nde bahar aylarında da devam edecek.

MİZAHCILAR BULUŞTU

Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 15. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nın ödül töreni Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Ödül törenini sunan mizah yazarı ve karikatürist Cihan Demirci, 15 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen bu yarışmanın önemini; “Bu yarışma bir karikatür sanatçısının adına düzenlenen, bu denli uzun süre devam eden ülkemizdeki ilk ve tek karikatür yarışmasıdır” sözleriyle vurguladı. Demirci, konuşmasında; Nehar Tüblek’in karikatürcü kişiliğinden kimi özelliklerin altını çizerek, Nehar Tüblek’in mizahının yoksul insandan yana bir karşı çıkış olduğunu ve günlük basında editoryal karikatür geleneğinin belki de son önemli temsilcisi olduğunu anımsattı. Bu yılın yarışma konusu olan “Komşularla sıfır sorun” nedeniyle yitirdiğimiz komşuluk ilişkilerine de değindi. Gecede aynı zamanda Nehar Tüblek usta aramızdan ayrılışının 15. yılında anılmış oldu. Gecede Karikatürcüler Derneği adına konuşan dernek yönetim kurulu üyesi İbrahim Tapa ise bu yarışmanın sürekliliğinde herkesin payı olduğunu ama en büyük payın Nehar Tüblek’in eşi İhsan Tüblek’e ait olduğunu belirtti. Gecede ödül verdikten sonra bir konuşma yapan Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da; bu yarışmanın artık uluslararası bir yarışma olması zamanının geldiğine işaret ederek, yarışmanın 15 yıllık macerasının kısa bir özetini yaptı. Yarışmada TGC ödülünü veren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de bir konuşma yaptı. Gecenin ödülleri önce özel ödüllerin verilmesiyle başladı, mansiyonların ardından bu yılki yarışmada üçüncülük ödülü alan Serdar Günbilen’e, ikincilik ödülü alan Sadık Pala’ya ve bu yılın birincisi Oktay Bingöl’e ödülleri verildi. Birincilik ödülünü Bingöl’e Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın eşi Şefika Ünal verdi. Bu arada Kabataşlılar Derneği adına dernek başkanı Nabi Cücük, bu yarışmanın baş mimarı olan, Nehar Tüblek’in sevgili eşi İhsan Tüblek’e bir 100. yıl şilti takdim etti. Yarışmanın ödül töreni, İhsan Tüblek’in yarışmaya katkı sağlayanlara verdiği plaketlerle sona erdi.

SPOR HABERLERİ 

YATIRIM YAPMAYIN

CANLI YAYIN YAPIN

Özel ve kamu kuruluşları, eğitim kurumları, dersaneler, danışmanlık kuruluşları, tüm şirketler, bayilerine seslenecekler, müşterilerine veya öğrencilerine ulaşmak isteyenler ve de bireysel yayın yapmak isteyenlere büyük imkan… Bu konuda fırsat arayanlara çok uygun fiyatlara stüdyo ve teknik altyapı imkanı sunuyoruz. Radyo ve Tv yayını ile dünyaya seslenmek artık elinizde… Öyle bant yayın şeklinde değil canlı… Anında, interaktif, telefon bağlantıları, soru cevap şeklinde… Sesli ve görüntülü…

PROFESYONEL STÜDYO VE TEKNİK DESTEK…

İstediğiniz süre içinde, profesyonel bir stüdyoda, tüm teknik malzeme imkanı içinde ve yayın koordinatörü eşliğinde tekli veya konuklu yayın yapabilirsiniz. Bunun için radyo veya tv kurmanıza gerek yok. Stüdyo yapmak, teknik malzeme almak, eleman çalıştırmanıza da gerek yok… Yurt dışı server hizmeti sağlamanıza hiç gerek yok. Sadece internet sitenize bir playlist koyun… Program tanıtımınızı duyurun, yeterli… Diğer imkanları, Beşiktaş Medya Group sizlere sunuyor. 24 saat canlı yayın yapacak bir sistem oluşturduk. Siz, sadece yayın programınızı hazırlayın, istediğiniz günü ve saati seçin, bizi arayın… Gelin yayına başlayın… İster radyo, ister tv canlı yayına anında geçin. Dünyanın her yerinden tek adresle; Web üzerinden iş yerlerinde, evlerde herkes kolaylıkla sesinizi duyacak, sizlere ulaşacak. Unutmayın geleceğin Digital Medya Platformu bu!…

Bilgi için: 0 (212) 236 80 81-82

Gazetemize büyük ayıp

Seçimlerden hemen sonra Beşiktaş Külübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yeni yönetim kurulu üyelerinin basınla tanışma toplantısına Beşiktaş Gazetesi’nin çağrılmamasının şiddetle kınıyoruz. Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın zamanından bu yana yayınlanan, Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören’in Başkanlığı süresincede tam 11 yıldır yayın hayatını sürdüren ve her sayıda 40 bin adet basarak, yaklaşık 150 bin Beşiktaşlıya ulaşan, Beşiktaş’ın ilk ve tek gazetesinin yayın hayatında ilk defa böylesine bir ayrımcılıkla karşı karşıya kalması tüm çalışanlarımızı rencide etmiş, okuyucularımızın tepkisini çekmiştir. Bilerek veya bilmeyerek Beşiktaş Kulübü çalışanları tarafından yapılan bu hatayla ilgili acil olarak açıklama yapılmasını ve bir özürle telafi edilmesini beklemekteyiz.

İsmail BAŞTUĞ’un

yorumu sayfa 2’DE

 

Keçeli: “Hata yapmazsak şampiyon oluruz”

Beşiktaş Kulübü 2. Başkan Metin Keçeli iddialı konuştu. Keçeli Beşiktaş Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, daha önce verdiği demeçte ısrar ettiğini belirterek, bundan sonraki tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Şampiyonluğu “Hata yapmadığımız takdirde kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Keçeli, başarnn ancak çalşmayla gelebileceğini dile getirerek, “Önümüzdeki maçların hepsini kazanp hata yapmazsak mutlu sona ulaşrz. 4-5 tane rakibimiz var. Bunlarn hepsi maçlarda hata yapmamak için büyük gayret gösteriyorlar. Şansl olan, hata yapmayan, sinirlerine hakim olan takm mutlu sona ulaşacaktr” diye konuştu. Şampiyon olabilmek için ellerinden geleni yaptklar-n anlatan Metin Keçeli, “Kadromuza da güveniyorum. Diğerleri kadar bizim de şansmz var. Her maç kendine göre büyük zorluklar taşyor” ifadelerini kulland. 2. Başkan Keçeli, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin durumu konusunda ise şunlar söyledi: “Mustafa Denizli, herkesin bildiği gibi fazla süreli sözleşme yapmaz. Sadece bir yllk sözleşme yapar. Mustafa Denizli, bizim teknik direktörümüz. Onunla çalşmaktan son derece mutluyuz. Bu kadar başarl bir futbol adamyla Beşiktaş daha da iyi yerlere gelebilir. İnşallah onun uygun gördüğü bir dönemde, yeni yl için projelere tekrar devam ederiz. Bu konuyu kesinleştiririz, o zaman da kamuoyuna açklarz.” Keçeli transfer konusunda da bir sorun yaşanmadığını sözlerine ekledi. İsmail BAŞTUĞ

Yönetimden basın tanışma yemeği

Beşiktaş Yönetim Kurulumuz, Çrağan Saray’nda basn mensuplarna tanşma yemeği verdi. Çrağan Saray Enderun Salonu’ndaki yemeğe Başkan Yldrm Demirören’in yan sra İkinci Başkan Metin Keçeli, Başkan Yardm-csı Erdoğan Toprak, Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Asbaşkanlar Engin Baltac, Ertunç Soğancoğlu, Serdal Adal, Emin Önal, Basn Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Amatör Şubeler, Yatrmlar ve Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Küçükemre, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Altyapdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akpnar, Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy, Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri Şeref Yalçn ve Necip Sever katld. Yemekte gazetelerin spor müdürleri, köşe yazarlar ve Beşiktaş muhabirleri de yer ald.

 

İŞTE BU OLMADI!.. BJK İNÖNÜ STADI PLANLARINA ONAY YOK

Yıkılarak 42 bin kişi kapasiteli olarak yapılacak olan İstanbul’un ilk stadı olan Beşiktaş İnönü Stadı’nın yeni planları Meclis’te onay bulmadı. İnönü Stadı ve çevresinin planların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlandı. Plan bu ay Meclis’e geldi ancak istenilen sonuç alınamadı. 26 bin metrekare olan stadın alanı yeni planı ile 57 bin metrekareye çıkarılıyordu. 57 bin metrekarelik kompleks içerisinde İnönü Stadı’nın yanı sıra, helikopter pisti, zemin altında katlı otopark, konaklama tesisleri, idari bürolar, alışveriş merkezi, restoran, cafe, açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness ile jimnastik salonu ve kültür amaçlı tesisler de bulunuyordu. Stat aynı zamanda sergi ve konser alanı olarak da kullanılacak. Böylece yıkılacak stadın yerine spor, alışveriş ve kültür kompleksi inşa edilecekti. İnşaatın bir an önce başlaması için nazım imar ve uygulama imar planı aynı anda onaylanması gerekiyordu. İnönü Stadı spor alanı olarak ayrıldıktan sonra sergi – konser salonu, açık ve kapalı segileme birimleri, konferans salonu olarak da kullanılacak. Kültür tesisi alanında bir de Atatürk Kitaplığı olacak. Bütün bu yapılar inşa edilirken Boğaziçi ve Dolmabahçe siluetine sadık kalınacaktı. Plan yeni haliyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunulmak üzere komisyonda görüşüldü. Stadın bulunduğu bölge planlarının Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’ndaki sürecin tamamlanmadığı gerekçesiyle iadesine karar verildi. Muzaffer TOPAL

Karşınızda gerçek Tello

Sezonun ilk yarsnda düşüş yaşayan ve bekleneni veremeyen Beşiktaş’n Şilili yldz Tello, Kayseri karşlaşmasyla birlikte patlama yapt. Deplasmanda sahneye çkan ve Kartal’ zirveye taşyan tecrübeli oyuncu, Belediye snavnda da takmn lideri konumundayd. Attğ paslar ve saha içerisindeki performansyla taraftarlarn da alkşn alan başarl orta saha oyuncusu, “Yavaş yavaş eski günlerime dönmeye başladm. Bu görüntümü sürdürüp, Dünya Kupas’-nda ülkemin formasn giymek istiyorum. Tabii ki Beşiktaş olarak şampiyonluğa ulaşmalyz” dedi.

“Daha yolun başındayım”

Büyükşehir Belediye maçndaki futboluyla Ernst’i aratmayan Necip Uysal, taraftarlarn da verdiği destekle büyük moral buldu. Altyapdaki hocalarn unutmayan 18’lik yldz, “Altyapmzda kaç kişi varsa, hepsinin üzerimde emeği vardr. Daha yolun başndaym. İbrahim Üzülmez ağabey bana, ‘Daha bir şey değilsin, “Oldum” dersen, sürünürsün. Ben 10 senedir buradaym, daha iyi olmak için çalşyorum. Sen de çalş’ dedi. Bu tip öğütler benim için çok önemli. Taraftarlarmza da minnettarm. Onlarn verdiği bu desteğe layk olacağm” ifadesini kulland.

 

Kartal’dan Elazığ’a okul

Beşiktaş, deprem felaketi yaşanan Elazğ’da kullanlamaz hale gelen bir okulu yeniden yaptrma karar ald.

Siyah – Beyazl kulüpten yaplan açklamada, Akaretler’deki kulüp binasnda Beşiktaş Kulübü Başkan Yldrm Demirören’in katlm ile toplant yapan BJK Kadn, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti’nin, Elazğ’daki deprem bölgesine bir okulu yeniden yaptrma karar aldğ belirtildi.

“Elazğ’da meydana gelen ve vatandaşlarımzn hayatn kaybettiği deprem, hepimizin yüreğini yakt. Aclarn sarmaya çalşan Elazğ’a, Beşiktaş yardm elini uzatyor” ifadeleri kullanlan açklamada, BJK Kadn, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti’nin Elazğ’a giderek deprem bölgesindeki vatandaşlara ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli yardmlarda bulunduğu, ayrca hasar nedeniyle kullanlamayacak duruma gelen bir okulun da acilen yeniden yaptrlmas için çalşma başlatacağ dile getirildi.

 

ZORUNLU AÇIKLAMA: “TRANSFERDE SORUN YOK”

Beşiktaş Kulübü internet sitesinden yapılan resmi açıklamada transferle ilgili geniş çaplı bir açıklamada bulunuldu. Açıklamada futbolda iç transfer çalşmalar hakknda bilgi verildi.

Yapılan resmi açıklama şöyle: “Futbolda iç transfer çalşmalarn sürdüren Kulübümüz, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Rüştü Reçber ve Yusuf Şimşek ile anlaşma noktasna geldi.”

Bu dört oyuncu ile bir süredir görüşme halinde bulunan Futbol Komitesi Üyeleri, oyuncularla anlaşma noktasna gelirken, sözleşmelerin imzalanmas için küçük ayrntlarn kaldğ açkland.

BJK tarafından yapılan açklamada, İbrahim Üzülmez, Rüştü Reçber, Yusuf Şimşek ve İbrahim Toraman ile Futbol Komitesi arasndaki görüşmelerin sürdüğünü, küçük ayrntlar dşnda nihai noktaya gelindiğini söyledi.

Açıklamada, transfer konusunda Yönetim Kurulu’nun tüm yetkiyi transfer komitesine verdiğini ifade edilerek, ”Ad geçen futbolculara yaplacak teklifler konusunda Yönetim Kurulumuz tam bir uyum içinde olup, ayrca günün ekonomik şartlarna göre teklif hazrlama ve verme konusunda tüm yetkiyi transfer komitesine vermiştir” denildi.

Didem TUTAL

Delgado: ‘Kimseye kırgın değilim’

Beşiktaş’n, sözleşmesini askya aldğ futbolcusu Mattias Delgado, durumu ile ilgili kimseye krgn olmadğn söyledi. Delgado, yaptğ açklamada, artk bu duruma alştğn kaydederek, “İkinci yarda oynayamayacağm öğrenince, bu biraz sarsmşt beni, ama bütün bunlar artk geride kald. Kimseye krgn değilim, önüme bakyorum. Verilen karara saygı duyuyorum.” dedi.

Gelecek sezonu düşündüğünü ve kendisini ona göre hazrladğn belirten Mattias Delgado, “Antrenmanlara takmla birlikte çkyorum, ama bu çalşmalar maçla ayn değil. Önümüzdeki sezona hazrlanmak için özel maçlara ihtiyacm var. Antremanın yanı sıra özel maç yaparak kendimi önümüzdeki sezona hazır tutmak istiyorum.” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİRİ GEÇTİ 2-0

Beşiktaş, 18. haftanın erteleme maçında Büyükşehir Belediyespor’u BJK İnönü Stadı’nda 2-0 mağlup etti. Ekip, sahaya “ Elazığlı vatandaşlarımızın ve Şili halkının acısını paylaşıyoruz” yazılı pankartla çıktı. Beşiktaş kendi evinde 20. dakikadan sonra etkili olmaya başladı ve Tello’nun ataklarıyla Siyah Beyazlı ekip kendine geldi. Belediyespor 43. dakikada direncini yitirdi ve Bobo’nun vuruşu ile Beşiktaş ilk yarıda öne geçti. Beşiktaş ikinci yarıda da etkiliydi ve 62. dakikada Holosko attığı golle skoru 2-0 yaptı. Beşiktaş bu önemli mücadele sonucu 3 puan kazandı.

 

DENİZLİ ÜZMEDİ 0-1

Beşiktaş, 25. haftanın son karşılaşmasında Denizlispor’u deplasmanda Holosko’nun 41. dakikadaki golüyle 1-0 mağlup etti. Denizli Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleyi Abdullah Yılmaz yönetti. Siyah-Beyazlı ekip, ev sahibi takımın ilk dakikalardaki ataklarını durdurduktan sonra oyunda kontrolü eline aldı. 41. dakikada ise gol geldi. Denizlispor’un kalesi önündeki karambolde topa dokunan Holosko, Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Maçta başka gol olmayınca Siyah-Beyazlılar, puanını 51’e çıkartarak puan cetvelinde 3. sıraya yükseldi. Şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. Onur BAŞTUĞ

STÜDYO KİRALAYIN!..

Beşiktaş Medya Group Radyo ve Tv alanında ilk ve tek olan bir hizmeti başlattı!.. Özel ve kamu kuruluşları, eğitim kurumları, dersaneler, danışmanlık kuruluşları, tüm şirketler, bayilerine seslenecekler, müşterilerine veya öğrencilerine ulaşmak isteyenler ve de bireysel yayın yapmak isteyenlere büyük imkan… Bu konuda fırsat arayanlara çok uygun fiyatlara stüdyo ve teknik altyapı imkanı sunuyoruz. Radyo ve Tv yayını ile dünyaya seslenmek artık elinizde… Öyle bant yayın şeklinde değil canlı… Anında, interaktif, telefon bağlantıları, soru cevap şeklinde… Sesli ve görüntülü…

PROFESYONEL STÜDYO VE TEKNİK HİZMET VERİYORUZ

İstediğiniz süre içinde, profesyonel bir stüdyoda, tüm teknik malzeme imkanı içinde ve yayın koordinatörü eşliğinde tekli veya konuklu yayın yapabilirsiniz. Bunun için radyo veya tv kurmanıza gerek yok. Stüdyo yapmak, teknik malzeme almak, eleman çalıştırmanıza da gerek yok… Yurt dışı server hizmeti sağlamanıza hiç gerek yok. Sadece internet sitenize bir playlist koyun… Program tanıtımınızı duyurun, yeterli… Diğer imkanları, Beşiktaş Medya Group sizlere sunuyor. 24 saat canlı yayın yapacak bir sistem oluşturduk. Siz, sadece yayın programınızı hazırlayın, istediğiniz günü ve saati seçin, bizi arayın… Gelin yayına başlayın… İster radyo, ister tv canlı yayına anında geçin. Dünyanın her yerinden tek adresle; Web üzerinden iş yerlerinde, evlerde herkes kolaylıkla sesinizi duyacak, sizlere ulaşacak.

Rezervasyon için:

0 (212) 236 80 81-82